İhracatta E-posta Pazarlaması

E-posta kampanyaları ve analiz araçları, etkili müşteri iletişimi için kritik bir rol oynar.

Giriş

Türkiye’nin İhracat Ajansı BAZ Girişim olarak ihracat danışmanlığı yaptığımız firmalarla görüşmelerimizde sık sık e-postalarına yeterince etkili dönüş alamadıklarından yakındıklarını görüyoruz. Bu yazımızda “ihracatta e-posta pazarlaması” konusunu ele alacağız. Lakin bu noktada yazıyı sadece e-posta ile müşteri iletişimi olarak değil, dijital müşteri ilişkileri kapsamında bakmak daha doğru olacaktır. Çünkü bu teknikleri farklı platformlarda uygulamak da mümkündür.

  1. E-Posta Pazarlaması Nedir?
  2. E-Posta Pazarlamasında Başarılı Olmanın Sırları Nelerdir?
    • Değerli Bir Teklif Sunmak
    • Riski Tersine Çevirme
    • Sosyal Kanıt
  3. Persona Nedir? Nasıl Hazırlanır?
  4. Sonuç

1. E-posta Pazarlaması Nedir?

E-posta pazarlaması, işletmelerin potansiyel veya mevcut müşterilerine doğrudan e-posta yoluyla tanıtım, bilgilendirme veya satış amaçlı mesajlar göndermesidir. Bu yöntem, müşteri ilişkilerini güçlendirmek, marka bilinirliğini artırmak ve satışları teşvik etmek için etkili bir dijital pazarlama aracıdır. Doğru hedefleme ve içerik stratejisi ile e-posta pazarlaması, yüksek dönüşüm oranları sağlayabilir.

İhracatta e-posta pazarlaması yazan bir görsel.

2. E-Posta Pazarlamasında Başarılı Olmanın Sırları Nelerdir?

E-posta pazarlamasında başarılı olmanın, hatta tüm iletişiminizde başarılı olmanın sırrı, erişmek istediğiniz kişilere değerli bir şey sunmaktır. Riski tersine çevirmek ve sosyal kanıtlarla yaptığınız işi desteklemek ayrıca önemlidir. Gelin bu adımlara biraz daha derinden bakalım.

2.1. Değerli Bir Teklif Sunmak

İnsanlara, arzuladıkları bir şeyi sunmanız gerekiyor. Bu büyük ölçüde hedef kitlenizin büyüklüğüne ve işletmenizin kaynaklarına bağlıdır.

Ülker’in CEO’su, muhtemelen Facebook reklamlarını yönetmiyor. Ancak, 10 kişilik bir pazarlama ajansının CEO’su bunu yapıyor. Ulaşmak istediğiniz kişileri ulaşma çalışmalarınızda önce şirketin büyüklüğünü inceleyip ona göre ilerlemeniz uygun olacaktır. Bu noktada,

  • 1-10 kişilik şirketlerde CEO’ya doğrudan erişmeye çalışmak
  • 10-100 kişilik şirketlerde Yöneticiye doğrudan erişmeye çalışmak,
  • 100+ kişilik şirketlerde ise Direktöre doğrudan erişmeye çalışmak mantıklı.

Burada CEO, Yönetici ve Direktör ayrımınına da hızlıca bakalım.

  • CEO, organizasyonun en üst düzey yöneticisidir.
  • Yöneticiler, organizasyon içindeki farklı bölümlerin veya departmanların yönetiminden sorumlu olan kişiler.
  • Direktörler, organizasyon içinde yöneticilerin üzerinde yer alan ve genellikle yöneticilere rapor veren kişiler.

2.2. Riski Tersine Çevirme

İnsanlar, işinize güvenmeden önce para veya kaynaklarını riske atmaya isteksizdirler. Bu güveni kazanmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:

  • Ücretsiz deneme
  • Yalnızca performansa dayalı anlaşma
  • İstediğiniz sonucu elde edene kadar ücretsiz çalışma
  • İstenilen sonucu alamazlarsa tam para iadesi

Bu yaklaşımlar, potansiyel müşterilere işinize yatırım yapmanın riskini azaltmanın bir yolunu sunar.

2.3. Sosyal Kanıt

Sosyal kanıt, işletmenizin güvenilirliğini artırmanın önemli bir yolu. Özellikle etkileyici bir pazarlama ajansı gibi spesifik bir nişi hedefliyorsanız, bu alanla ilgili örnek olay çalışmalarınızı paylaşarak potansiyel müşterilere güven aşılayabilirsiniz.

Örneğin, şu şekilde bir mesajlaşma kullanabilirsiniz:

“Merhaba [Adınız],

[Kişiselleştirilmiş ilk satır].

[Rakip 1] için 260 kişilik ekibimiz ve son teknolojimizle yüksek kaliteli ve uygun maliyetli olarak tedarik ettiğimiz ürünleri sizler için de yapabileceğimi bilseniz, bizlerle konuşmak ister miydiniz?”

Linkedin Learnin'deki https://www.linkedin.com/learning/b2b-marketing-foundations-18015826/b2b-marketing-today eğitimden bir görüntü. Sarışın, yaklaşık 50 yaşında bir kadın (eğitmen) konuşuyor.

Linkedin Learning’de harika bir B2B Pazarlama Eğitimi bulunmakta. Size de öneririz.

3. Persona Nedir Ve Nasıl Hazırlanır?

Persona, belirli bir ürün, hizmet veya markanın hedef kitlesini temsil eden kurgusal karakterlerdir. Pazarlama, ürün geliştirme ve satış stratejileri oluştururken, hedef kitlenin ihtiyaçlarını, davranışlarını ve motivasyonlarını daha iyi anlamak için kullanılır. Persona, demografik bilgiler, davranış kalıpları, motivasyonlar ve hedefler gibi unsurları içeren detaylı bir profil sunar ve gerçek kullanıcıları yansıtır.

Sonuç

Unutmayın, büyüme ve başarı iş dünyasında değerli bir teklif sunmaktan, riski tersine çevirmekten ve sosyal kanıtlarla bu durumu desteklemekten geçiyor. Bu üç adımı izleyerek, potansiyel müşterilerinizi ikna edebilirsiniz. Bu yazımıda ihracatta e-posta pazarlaması tekniklerinden bahsettik.

Eğer bu konuyla ilgili daha fazla sorunuz varsa, BAZ Girişim’e ulaşmaktan çekinmeyin. Ücretsiz İhracat Check Up hizmetimizden yararlanın.

Baz girişimden Calendly ile ücretsiz İhracat Check Up hizmeti almak için randevu alabileceğiniz bir takvim.

İhracatta E-posta Pazarlaması
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak şunları kabul etmiş olursunuz: Veri Koruma Politikası.
Daha Fazla Bilgi Al