İhracatta Ticari İstihbarat Nasıl Yapılır?

İhracatta başarılı olmak için küresel ticaret verilerini analiz eden bir iş toplantısı ortamı.

Giriş

Küresel pazarlarda başarılı olmak istiyorsanız, ticari istihbarat ve hedef pazar araştırması son derece önemlidir. Potansiyel alıcıları bulmak ve veri tabanlı pazarlama tekniklerini kullanmak, rekabette sizi değerli bir noktaya taşıyacaktır.

B2B İhracat Pazarlamasına ilişkin video kaydımıza bağlantıdan erişebilirsiniz.

Gartner‘ın raporuna göre,

  • Dünyada sektörlerde genel olarak 10 bin potansiyel alıcı var.
  • Bu alıcıların yüzde 5’i bu ay almaya hazır ve araştırma yapıyor.
  • Dünyada 200 ülke varsa ortalama her ülke için 50 potansiyel alıcı bulmak gerekli.

Geçtiğimiz günlerde danışmanlığı yaptığımız bir firma için Özbekistan’da Müşavire Danışın, Google Maps, Konşimento Verileri gibi farklı veri kaynaklarından 5.000 firma derledik. Ardından bunların tek tek istihbaratını aşağıdaki kriterler çerçevesinde yapıp firma sayısını 50’ye indirdik. Bunu 200 ülke ile çarparsak 10.000 oluyor. Türkiye’nin ihracatının yüzde 80’inin 4 saat uçuş mesafesine olduğunu düşünürsek hedef pazarlarımızda bizim 3-5 bin firmaya indirdiğimiz bir süreç konumlamasına gitmemiz gerekli.

Ticari İstihbaratta Kriterler

Ticari istihbaratta ilk adımda aşağıdaki verileri derlememiz gerekiyor.

Ticari İstihbarat için Kullanılabilecek Veri Kriterleri ve Açıklamaları. Firma adı, veri kaynağı, lokasyon, telefon numarası, e-posta, LinkedIn ve YouTube hesapları gibi farklı kriterler ve açıklamaları listelenmiştir.

Firmalara Ulaşma ve Firmaların Sizi Bulması

Lokasyonunu bulduğumuz firmalara reklam çıkabiliyoruz. Ayrıca, karar alıcıların Apollo.io veya Get Prospect ile başarı şansı düşük olsa da telefon ve e-postasını bulup kitle pazarlamasına tabi tutabiliyoruz.

İkinci aşamada ise,

  • Bu yapılara bir taraftan proaktif bir şekilde e-posta, e-bülten kampanyaları, Linkedin Inmail üzerinden ulaşmaya çalışmak gerekli. Burada etkili yazışma şablonları kullanmak gerekli. Linkedin için ise güçlü bir firma ve satış personeli profilinin oluşturulması önemli.
  • Diğer taraftan ise, sitemize SEO-Arama Motoru Optimizasyonu yapmak, bolca içerik oluşturmak ve reklama çıkmak gerekli.

Bu sayede, hem arayan hem de aranan olacağız. Sitemizi ziyaret edenlerden bir kitle oluşturmamız ve Google, Youtube ve tarayıcıda 450 gün takip etmemiz, Instagram, Facebook ve WhatsApp’ta 180 gün takip etmemiz mümkün olabiliyor.

Bu adımları izleyerek başarılı bir ticari istihbarat ve hedef pazar araştırması yapabilirsiniz.

Sonuç

Başarılı bir ticari istihbarat ve hedef pazar stratejisi, küresel pazarlarda rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlar. Potansiyel alıcıları doğru şekilde hedeflemek ve veriye dayalı pazarlama yöntemleri kullanmak, satışlarınızı artırmanın anahtarıdır. Bu süreçte etkili bir dijital varlık ve içerik stratejisiyle, hem bulunabilirliğinizi artırır hem de hedef kitlenizi etkili bir şekilde yönlendirebilirsiniz. SEO optimizasyonu, içerik üretimi ve reklam kampanyaları ile dijital dünyada aranan ve arayan olun.

BAZ Girişim’e ulaşarak küresel pazarlara açılabilirsiniz. Ücretsiz İhracat Check Up hizmetimizden yararlanın.

İhracatta Ticari İstihbarat Nasıl Yapılır?
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak şunları kabul etmiş olursunuz: Veri Koruma Politikası.
Daha Fazla Bilgi Al